Konu: sevilmek için randevu alan cocuk.... Perş. Eyl. 25 2008, 18:45
Kapidan iceri girer girmez neseyle bagirdi:"Anne biliyormusun bugün yuvada ne oldu?" "Görmüyor musun? Telefonla konusuyorum."Hic kimsenin sevdigi sey birbirine benzemiyordu. Annesi telefonu,babasi arabayi seviyordu. Hersey erteleniyordu telefon ve araba söz konusuoldugunda. Bir de eve misafir gelecek oldumu kendisine hic yer kalmiyordu.Nerelere gitsindi? Annesi kapatti telefonu. Mutfaktantencere kasik sesleri geliyordu. Kosarak yanina gitti."Sana yardim edeyim mi?" dedi en sevimli halini takinarak. Annesimanali manali bakti."Hayirdir. Bir yaramazlik filan. Bak bir de seninle ugrasmayayim. Cokyorgunum zaten."Yorgunluk nasil bir seydi. Bazen elinde oyuncagiyla uykuya daldigindaanneannesi oyuncagi yavasca elinden alir "Nasil yorulmus yavrucak. Uykunungül kokulu kollari sarsin seni" diyerek alnina biröpücükkonduruverirdi. Yorgunluk gül kokulu bir uykuya dalmaksa eger, nediye annesi kendisiyle böyle kizgin kizgin konusuyordu."Annecigim yoruldugun zaman gül kokulu uykulara dalarsin.Anneannem öyle söylüyor.""Uykuya dalayim da gül kokulari kusur kalsin. Yorgunluktanölüyorum."Bu kelimeden nefret ediyordu. Yorgunum. Yorgun oldugumdan. Böyleyorgun yorgunken..."Annecigim sen yorulma diye...""Yemekte konusuruz cocugum. Bankada isler yetismedi.Baban gelenekadar bunlari bitirmem lazim. Hadi sen oyne biraz.""Hani siz yoruluyorsunuz ya...""Eeee....""Ben de oynamaktan yoruluyorum.""Ne yapayim?""Bilmem..."Yapilmamasi gerekenleri biliyordu da büyükler, yapilmasigerekenlerihic bilmiyorlardi. Isiklar söndü birden. Annesi öfkeylesöylenmeyebasladi."Mum da yok" diye diye karistirdi dolaplari el yordami. Cocuksirtüstü yatip, anneannesinin köyünü düsündü.Gaz lambasininisiginda deli tavsan masalini anlatisini. Deli tavsanin duvardakiaksini getirdi gözlerinin önüne. Anneannesi gibi ikiellerinibirlestirip isaret parmaklarini yukari kaldirarak tavsan kafasiyapti. "bak deli tavsan" diyerek parmaklarini oynatti. Yoldan gecenarabalarin farlari duvardaki tavsana yol acti. Tavsan alabildigine hürdolasti sagda solda. Otlarla kuslarla konustu. Sonra yorgundüstü. Duvardaki görüntü o minik avuclarin acilmasiylakayboldu. Koluyavasca kanepeden asagi sarkti.Neden sonra isiklar geldi. Kadin cocugun hic konusmadigini akil ettibirden. Kanepeye kostu. Kücücük dizlerini karnina dogrucekerekuykuya dalmisti.Masanin üstündeki dosyalara bakti igrenerek. Dindirilmez birpismanlik doldurdu icini. Uyandirmaktan korka korka kücükalnina biröpücük kondurdu. Cocuk sanki bu öpücügübekliyormuscasina "Isinbitince beni sever misin anne?" dedi.Kadin, sevilmek icin randevu alan cocuguna bakarak sabaha kadar agladi.
AdeS
Konu: Geri: sevilmek için randevu alan cocuk.... Perş. Eyl. 25 2008, 20:21
çok güselmişş yaa
WateR
Konu: Geri: sevilmek için randevu alan cocuk.... Perş. Eyl. 25 2008, 20:55
Paylaşım için teşekkürler Muhtar tam bir hayat dersi
DeJaWuEp
Konu: Geri: sevilmek için randevu alan cocuk.... Ptsi Eyl. 29 2008, 01:14
WateR demiş ki:
Paylaşım için teşekkürler Muhtar tam bir hayat dersi