Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01 1970
Toplam Mesajınız: 0

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

RapBeLa grubundan SancaK ile röportajımız

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
Crewen

HaftannElemanı Crewen

Erkek
Yaş : 33 Kayıt tarihi : 24/09/08 Mesaj Sayısı : 457 Nerden : Olduğum Önemli mi ? İş/Hobiler : Emine Lakap : Crewen
RapBeLa grubundan SancaK ile röportajımız Vide
MesajKonu: RapBeLa grubundan SancaK ile röportajımız   RapBeLa grubundan SancaK ile röportajımız EmptyC.tesi Eyl. 27 2008, 10:53

SeLamLaR aRkadaşLaR

Undergroundun gizli yeteneklerinden Sancak kardeşimizi bizi kendisine tabiri caizse müptela eden parçası ''Unutulmak Haricinde'' ile tanıdık ve Kanuni arkadaşımızın büyük uğraşları sonucu kendisine ulaştık ve ufak çapta keyifli olduğunu düşündüğümüz bir röportaj gerçekleştirdik..

İşte o Röportaj ;

Merhaba Sancak, Röportaj isteğimizi kabul ettiğin için teşekkür ederiz.

-Ben teşekkür ederim. Merhaba.

Bize kendinden ve yaşamından bahseder misin?

-1989 yılında İstanbul'da doğdum, orada büyüdüm.2004 te ailevi nedenlerden dolayı Tekirdağ/Çorlu ya yerleştim. Müzikle tam anlamıyla burada ilgilenmeye başladım. Hayatıma müzik girdikten sonra da zaten her şey yavaş yavaş değişmeye başladı benim için. Düşüncelerim, arkadaş ortamım ve ileriye dönük planlarım tamamen farklılaştı müzik sayesinde. Belki de uzun yıllardır aradığım şey buydu. Sonuç olarak mutluyum. Öyle işte

Neden Rap? Rap senin hayatınında ne kadar bir yer kapsamakta?

-Ben her tarz müziği dinlerim, yani müzik denildiği zaman sadece rap gelmiyor aklıma.
Ama rap müzik çok farklı. Öyle bir şey ki anlatılmaz şeyleri anlatabilirsin onunla. İlla mc olup söyleyerek değil, bir beat yaptığında bile melodilerle içindekileri anlatabilirsin. O yüzden Rap'in benim için önemi fazlasıyla büyük. İleriye dönük en büyük planlarımda müzik var. Yani Rap, hayatımın tamamıyla ilgili benim için

Mahlasın neden Sancak? Sende bir anısı var mı?

-'sancak' kelimesi, daha rap müzikle ilgilenmediğim dönemlerde bile aklımın bir köşesindeydi. Sancak, askeri birliklere veriliyor sembol niteliğinde bir bayrak. Yazdığım sözler de tamamen beni anlatıyor, içimdeki duyguları. Sanki bana verilen kutsal bir sembol gibi. Onları paylaşıyorum beni dinleyenlerle. Sancak isminin hikayesi böyle bir şey

İlk kaydını nerede ve ne zaman yaptın? Sence nasıldı?

-2006 yılı başlarında kendi evimde yapmıştım. Bazen aklıma geliyor dinliyorum. Başlangıç olarak iyi diyebilirim, ama amatördü tabi kaçınılmaz. İnsan her geçen gün biraz daha gelişiyor.

Bugüne kadar kimlerle çalıştın?

-Bu işe ilk başladığımda Çorlu'da bu işi daha önceden sürdürmekte olan Alan59 grubuyla bir şeyler yaptık. Aynı zamanda RapBela adında bir grupla çalışıyorduk. Daha sonra bazı anlaşmazlıklar oldu Alan59 la ayrıldık ve o günden bu yana RapBela grubu olarak güzel işler çıkarıyoruz ve devam da edecek.

Örnek aldığın veya dinlediğin isimler kimler?

-Müzik konusunda Scott Storch'u örnek alıyorum bu işi gerçekten güzel yapıyor. Diğer dinlediğim bir isim de Almanya'dan Azad. Sesi ve tarzı etkiliyor.

LyRic yazarken ilham aldığın konu veya konular nelerdir?

-Daha çok etrafımda gördüğüm şeyleri içimde yaşıyorum. Görmek istemediğim fakat görmekten de kurtulamadığım, veya bir yanlışın yanlış olduğu bilindiği halde yapılması gibi konular etkiliyor beni. Ve ister istemez elime kalemi aldığımda onları anlatıyorum. Bazen sitem ederek, bazen de dalga geçerek.

Evde bilgisayarlarından çubuk mikrofon ve basit programlarla kayıt alan kardeşlerimize buradan nasıl seslenirsin?

-Bu kötü bir durum değil her şeyin bir başlangıcı var. Ben de ilk kaydımı o şekilde almıştım. Gerekli olan tek şey zaman ve çaba. Eğer yeni başlayan kardeşlerimiz bu işin peşini bırakmadan uğraşarak ve gerçekten emek vererek sürdürürlerse ve de zamanı iyi değerlendirirlerse, önlerinde hiçbir engel yok.

Bizlere yeni albüm çalışmaların veya herhangi başka bir projen varsa bilgi verir misin?

-Yakın zamanda bir albüm projesi var. Uzun zamandır istediğim ve emek verdiğim bir albüm. Albümde çok yakından tanıdığınız isimler olacak. Güzel bir proje, sadece kısa bir süre beklemek gerekecek

Albüm ve parçalarının alt yapılarını kendin mi hazırladın?

-Evet bugüne kadar yaptığım parçaların alt yapıları genelde bana ait birkaç parça dışında. Diğer yandan, gelecek olan albümün alt yapıları benimde içinde bulunduğum 'Beatforte' oluşumuna ait. Bu ismi ileriki zamanlarda daha sık duyacaksınız..

Bize rutin bir 24 saatini nasıl geçirdiğini anlatmak ister misin?

-Tabiki. Okulum ikinci öğretim olduğu için akşam gidiyorum okula. Bu yüzden biraz garip geçiyor. Akşam okuldan dönüyorum. Ertesi gün sabaha kadar zaman müzikle geçiyor hep. Sabah uyuyorum ve akşam yine okul Hafta sonları da değişen bir şey olmuyor bütün gün arkadaşlarımla oluyorum ve tüm gün müzikle geçiyor.

İnsanlara rapi biraz daha sevdirebilmek için rap söyleyenlerin neler yapması gerekir sence?

-Öncelikle Rap'e karşı bir ön yarı var toplumda. Tabi bu nasıl kaldırılır bu konuda bir fikrim yok ama benim gördüğüm kadarıyla Rap müzik gün geçtikçe biraz daha güzel yerlere geliyor. Bu sevindirici bir durum. Rap yapanlar bu işi her zaman severek ve hakkını vererek yapmaya devam ettiği sürece daha güzel yerlere de gelecektir buna inanıyorum.

Röportaj için çok Teşekkürler son olarak söylemek istediklerin neler?

-Benimle ilgilendiğiniz için sizlere ve beni dinleyen herkese teşekkür ediyorum. Müzikle kalın
DeJaWuEp

Web Master DeJaWuEp

Erkek
Yaş : 33 Kayıt tarihi : 23/09/08 Mesaj Sayısı : 417 Nerden : Deutschland / Bonn İş/Hobiler : Rap - Poker - Okey =) Lakap : DeJAWuEp - Duygusuz Serseri
RapBeLa grubundan SancaK ile röportajımız Vide
MesajKonu: Geri: RapBeLa grubundan SancaK ile röportajımız   RapBeLa grubundan SancaK ile röportajımız EmptyC.tesi Ekim 04 2008, 01:25

Paylaşım için teşekkürler Crewen ...
https://dejawuep.yetkin-forum.com

RapBeLa grubundan SancaK ile röportajımız

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası