Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01 1970
Toplam Mesajınız: 0

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
AdeS

Onursal Üye AdeS

Kadın
Yaş : 34 Kayıt tarihi : 23/09/08 Mesaj Sayısı : 159 Nerden : İş/Hobiler : .. Lakap : ...
Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? Vide
MesajKonu: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyCuma Ekim 10 2008, 20:42

Bitkilerin rengini veren pigmentlerin kimyasal yapıları, düşük dalga boylarında ortaya çıkan renkleri vermek üzere gelişmiştir. Mavi ve yakın renkleri oluşturan bileşikler, ya zehirlidir ya da enerji açısından ekonomik değillerdir. Bunun da ötesinde, meyveler aslında bitkinin üreme amacıyla oluşturduğu yapılardır ve kırmızı-sarı arası tonlar en fazla dikkat çeken renkler olmaları nedeniyle meyve yiyici canlıların ilgisini yeşil-mavi tonlarından daha fazla cezbeder.
Çiçek yaprakları, meyvelerden çok daha küçük ve ince yapılı olmaları nedeniyle mavi renk tonlarında görülebilirler. Ancak, yukarıdaki nedenlerden ötürü mavi renk ve tonları, bitkinin meyve ve sap gibi daha büyük ve kalın organlarında görülmez. Bu nedenle de, yaban mersini, erik ve patlıcan gibi meyvelerde (patlıcan da bir meyvedir) söz konusu renklerin tonlarını görebilmemize karşın, gerçek anlamda mavi meyve bulunmamakta..
WateR

Site Muhtarı WateR

Erkek
Yaş : 34 Kayıt tarihi : 23/09/08 Mesaj Sayısı : 422 Nerden : Bursa İş/Hobiler : Gitarist Lakap : WateR
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 14:32

Ben bu konuları dinlemeyi bıktm artık okulda falan bu konuları işliyodk hep sende dersnde gördklerini buraya yaziyn artislik yapıyon heralde lol! Razz
AdeS

Onursal Üye AdeS

Kadın
Yaş : 34 Kayıt tarihi : 23/09/08 Mesaj Sayısı : 159 Nerden : İş/Hobiler : .. Lakap : ...
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 21:38

yok lan ben km artistlik kim:P
DeJaWuEp

Web Master DeJaWuEp

Erkek
Yaş : 33 Kayıt tarihi : 23/09/08 Mesaj Sayısı : 417 Nerden : Deutschland / Bonn İş/Hobiler : Rap - Poker - Okey =) Lakap : DeJAWuEp - Duygusuz Serseri
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 21:39

AdeS demiş ki:
yok lan ben km artistlik kim:P

Yani arkadan ağlayan duygusal ceylan kim artistlik kim o anca ağlar Razz:P
https://dejawuep.yetkin-forum.com
AdeS

Onursal Üye AdeS

Kadın
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 21:56

sie lan Evil or Very Mad lan uyuzluk yapma bakk bahadırla ikimizi zorla ağlatmak istiyen sen deilmiydin ağlamıcam yaa dedikçee yookk açar cengiz kurtoğlu yok bilmemnee zuaa ağlamadım ama Very Happy:D ne ağlıcam beee
DeJaWuEp

Web Master DeJaWuEp

Erkek
Yaş : 33 Kayıt tarihi : 23/09/08 Mesaj Sayısı : 417 Nerden : Deutschland / Bonn İş/Hobiler : Rap - Poker - Okey =) Lakap : DeJAWuEp - Duygusuz Serseri
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 22:17

kızım ayar etme beni ağlatırım seni kimse susturamaz Very Happy
AdeS

Onursal Üye AdeS

Kadın
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 22:26

yürüü beee kiimm tutarr seniii bikere ağlatsana bee Razz
DeJaWuEp

Web Master DeJaWuEp

Erkek
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 22:28

AdeS demiş ki:
yürüü beee kiimm tutarr seniii bikere ağlatsana bee Razz

bunu sözünü unutma okey Wink
AdeS

Onursal Üye AdeS

Kadın
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 22:32

unutmam emree Very Happy koşş al bi kaç biraa hem içelim hem ağlayalım zua pua mua Razz
DeJaWuEp

Web Master DeJaWuEp

Erkek
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 22:41

AdeS demiş ki:
unutmam emree Very Happy koşş al bi kaç biraa hem içelim hem ağlayalım zua pua mua Razz

Bununa not et arkadaşım SmileSmile
AdeS

Onursal Üye AdeS

Kadın
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyC.tesi Ekim 11 2008, 22:46

ediyorum tmm bunuda not ediyorum Very Happy:D:D ehuheu
WateR

Site Muhtarı WateR

Erkek
Yaş : 34 Kayıt tarihi : 23/09/08 Mesaj Sayısı : 422 Nerden : Bursa İş/Hobiler : Gitarist Lakap : WateR
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyPaz Ekim 12 2008, 13:53

Olm buna 2 bira içirsen uçar olm bu yapmayın sonra uğraşması zor oluyo bak bnm başıma geldi bi kızla iddaaya girdim bidaha bütüngün onunla uğraştım Laughing Zamanınıza yazık olm Razz
AdeS

Onursal Üye AdeS

Kadın
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyPaz Ekim 12 2008, 15:17

sie yaa
WateR

Site Muhtarı WateR

Erkek
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyPaz Ekim 12 2008, 15:47

Bühhöööööö Gonuşma leyn
AdeS

Onursal Üye AdeS

Kadın
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyPtsi Ekim 13 2008, 11:11

WateR demiş ki:
Bühhöööööö Gonuşma leyn

Very Happy:D:D
Rain

OldSchooL Rain

Erkek
Yaş : 33 Kayıt tarihi : 05/10/08 Mesaj Sayısı : 37 Nerden : İstanbul İş/Hobiler : Basketbol,Bilgisayar,Rap,Hip-Hop,Graffiti.......... Lakap : Rain
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyPtsi Ekim 13 2008, 17:06

Seda hayatında bira mı içmiş Question Question
AdeS

Onursal Üye AdeS

Kadın
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyPtsi Ekim 13 2008, 17:07

evet içtim daha öncede içmiştm geçen günde içtim..
WateR

Site Muhtarı WateR

Erkek
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyPtsi Ekim 13 2008, 19:51

AdeS demiş ki:
evet içtim daha öncede içmiştm geçen günde içtim..

Şimdi bişi derdimde boşwer
Spawn

Meraklı Üye Spawn

Erkek
Yaş : 33 Kayıt tarihi : 13/10/08 Mesaj Sayısı : 25 Nerden : BuRsA İş/Hobiler : Basket-Fotografçılık Lakap : Spawn
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptyPtsi Ekim 13 2008, 21:00

ne zman bir mavi meyva görürüsen bilki ozman rüyanda mavi sıçtığını görürüsün birayla artislik olmaz 2 biraylanda göt olunmaz affraid geek
DeJaWuEp

Web Master DeJaWuEp

Erkek
MesajKonu: Geri: Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??   Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ?? EmptySalı Ekim 14 2008, 23:11

Spawn demiş ki:
ne zman bir mavi meyva görürüsen bilki ozman rüyanda mavi sıçtığını görürüsün birayla artislik olmaz 2 biraylanda göt olunmaz affraid geek

Senin oldugunu gördüm ama ben Razz:P

Dünyada Neden Mavi Renkli Meyve Yoktur ??

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası